Снимка: Reuters

Американец от Флорида си направи мотор от кости. Използвайки името на известна марка мотори и думата на английски за крава, той кръстил мотора си "Cowasaki". Рийз Муур се занимава с хобито си повече от 10 години, пише сайтът Upi.

Последният мотор на американеца е представен на Седмицата на мотора във Флорида. Возилото е на стойност 55 хил. долара и е изработено от четири черепа на крави и кости от алигатори, еноти и прасета.

65-годишният американец никога не се е качвал на мотор, а дори и да се качи, няма да е на някое от неговите изобретения, защото те са само декоративни. Муур започнал да се прави моторите, когато една година решил да направи нещо оригинално за децата си за празника на Вси светии.

Първия път направил динозавър. След това собственик на бар го помолил да направи един и за заведението му и американецът се справил дори по-добре.

На шега Муур обещал да направи мотор за седмицата на мотора. В крайна сметка американецът приел предизвикателството и след 3-4 дни моторът бил готов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase