Снимка: Reuters
fallback

Интелигентните хора са по-доверчиви от останалите, тъй като по-добре преценяват ситуациите и личностните характеристики на хората, с които контактуват, установи британско проучване, публикувано в сайта Plos one.

Изследването било осъществено от екип на Оскфордския университет, воден от социолога Ноа Карл. От получените данни проличало, че хората с висок интелект се радват на по-добро здраве и са по-щастливи в живота. "Добрата преценка на личностните характеристики на околните е отличителна черта на човешкия интелект", твърди социологът Ноа Карл.

Учените анализирали обширни национални социологически изследвания от началото на 70-те години на миналия век. От тях проличавал социалният статут на гражданите, поведението им, социалните връзки и коефициентът им на интелигентност.

Специалистите се натъкнали на пряката връзка между доверието в другите и интелекта.

Умните хора общо взето си подбират среда, на която могат да се доверят. Те по-лесно усещат хората, които биха предали тяхното доверие и по правило странят от тях.

Интелигентните хора се сближават с онези, които са с добро материално положение и не биха били изкушени да се възползват материално от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

ZABOBOL

преди 10 години

Tova vagi za Angliq,tuk e tochno obratnoto-te se doverqvat predpazlivo,no vinagi bivat izlugani ot nagliqt *** ,polzvasht se s podkrepata na DS i sadebnata na 100% korumpirana sistema.

1

Галин

преди 10 години

Това британските учени надминаха магаданските

fallback