Снимка: Reuters
fallback

Китайски ресторант, в който клиентът може да похапне на воля и да плати колкото иска, е пред затваряне, съобщи Франс прес.

Заведението "Пет хляба и две риби" отвори врати през август в центъра на Фучжоу в югоизточната част на страната. То предлага денонощно топли ястия и кафе. Ресторантът си изгради репутация заради менюто си, което включва морски дарове и специалитети от провинция Фуцзян, но дължи популярността си на нещо друго - тук няма ресторантски сметки, а клиентите са призовани да измият чиниите и чашите си и да платят колкото искат, слагайки пари в голяма урна, преди да си тръгнат.

Оказа се обаче, че най-малко 20 на сто от клиентите изобщо не плащат. В резултат заведението регистрирало загуби на стойност 250 000 юана (30 000 евро), откакто е отворило врати.

"Смятахме да издържим два месеца. Ресторантът функционира повече от три месеца, но натрупахме големи загуби", разказа собственикът му Лю Пънфей.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Берлин

преди 10 години

До fsbКъде е това в Берлин????

8

vesko02

преди 10 години

У нас няма да може и да отвори ,институциите ще го оглозгат авансово.

7

песимист

преди 10 години

Оня ден си купих сок от магазин. Оказа се отворен, 1/3 от сока го нямаше и миришеше на вкиснато.За какъв усет за мярка говорим?

fallback