Снимка: Reuters
fallback

Самотните жени не трябва да гледат профилите на успелите си приятели във Facebook, тъй като може сериозно да увреди здравословното им състояние, твърдят психолози.

"Социалните мрежи непрекъснато "бомбардират" ползвателите с картинки за идеалния живот, за идеални сватби, деца, което предизвиква у хората завист и способства за развиването на интернет воайорство. В резултат у човека може да възникне усещането за това, че животът му е празен и лишен от съдържание", заяви специалистката Зои Стримпел.

Тя призовава самотните жени да се откажат изцяло от социалните мрежи. По думите й слабият пол прекарва повече време в интернет в търсене на потенциален брачен партньор. А наличието на лични данни в профила кара жените прекалено много да анализират кандидатите. Така имат усещането, че тези хора вече са присъствали в живота им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

онбашията

преди 10 години

До ...ами смисъла на живота е да се размножиш, тъй че да, успели са тия с деца. тия с фирми и пари само си губят времето.

5

Простия народ

преди 10 години

му дай клюка, а там клюкарницата се върти. А на простата жена и дай самочувствие без покритие и гледай чудо :) Пък ако види, че друга като нея има дори един смартфон повече, ойлеле цирк :)

4

анонимен

преди 10 години

Преди казваха - "оправил/а се, уредил/а се", сега вече - "успял/а".Но просташкият еснафлък си вони.Добре че има хора, които си знаят цената, дори и да нямат пари

fallback