Снимка: flickr

Жените се чувстват най-непривлекателни в понеделник сутринта и точно тогава производителите на козметика ги атакуват в желанието си за по-големи продажби, пише вестник "Мейл он сънди".

Според проведено проучване, в понеделник жените често закъсняват и се гримират прибързано. Те са прекалено уморени, за да отидат на фитнес, а и много често страдат от това, с което са прекалили през уикенда.

Резултатите от анкетата на агенцията PDA показват, че 46 процента от жените се чувстват  най-зле в понеделник. Най-често посочваните причини са стрес, липса на мотивация, за да бъде направено усилие, емоционален ефект от уикенда.

Най-привлекателни жените пък се чувстват в четвъртък, когато вече се вижда краят на работната седмица.

Именно затова понеделниците са най-подходящи за реклама на продукти за разкрасяване и послания как да се чувстваме в по-добра форма, да използваме дрехите, за да внушаваме успех, да поправим някои щети, да планираме и изпълним нещата.

Когато жените се чувстват в най-добра форма, е подходящо да бъдат подмамени с предложения за уикенда, за облекло за свободното време, с възможности за срещи, пише изданието.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase