Снимка: БТА
fallback

Има ли нещо по-сладко от една панда? Да, 14 бебета панди, показани за пръв път публично от главния развъден център в Китай, пише в. "Дейли експрес".

Очарователните 14 бебчета от вида голяма панда са сред 20-те появили се на бял свят тази година в развъдния център в Чънду, провинция Съчуан.

"От 20 родени бебета тази година оцеляха 17. Две от тях са в САЩ и едно в Испания", съобщават служители на развъдника за панди.

Първите дни след раждането са най-критични за бебетата панди заради малкия им размер, предразположението към заболявания и неправилно хранене. В естествената им среда не е рядкост новородените да бъдат премазани от майките си. С оглед на това оцеляването им често е под въпрос.

Сред 14-те бебета панди в центъра в Чънду, появилото се първо на бял свят - Мън Мън, вече тежи четири пъти повече от най-малкото, въпреки че са родени само с 40 дни разлика.

Центърът в Чънду е основан през 1987 г. От първоначалните шест панди сега развъдникът приютява 83 животни от застрашения вид. Основна заплаха за големите панди са загубата на хабитат, бракониерството и ниският процент на възпроизводство на вида, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback