Снимка: minimalisti.com

Лимитирана колекция маси – макети на водни басейни, проектирана от Гаетано Пеше, бе представена в галерията Дейвид Гил в Лондон. Гаетано Пеше е италиански архитект и дизайнер, за който е известно, че има афинитет към експериментирането с нови материали. Основната тема на последната колекция маси е водата във всичките ѝ естествени проявления.

Гледките, които пресъздават творенията на Пеше, са толкова истински, че човек сякаш гледа реален пейзаж от полет с хеликоптер. Някои от масите в лимитираната колекция пресъздават реални части от различни монументални забележителности като известните венециански канали.

Тези детайли придават още по-голяма истинност на дизайна на всяка една водна маса. Общо колекцията включва шест различни маси – с образ на лагуна, езера, локва, река и океан. Първата от тях ще ви изпрати на частен остров със собствена лагуна. Със своите цветове тя дава сензационно усещане за спокойствие и комфорт.

Масите езера имат естествена форма и цветове като на истински езера. В тях дори има малък остров, който прави гледката още по-реалистична. Масата, наподобяваща локва, представлява визуална смесица от кал и вода. Характерното при нея е, че е изработена от специални материали. Масите река и океан също са повече от забележителни.

За да разгледате по-отблизо колекцията на Гаетано Пеше, посетете галерията на Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase