Четенето на книга не винаги е свързано с интерес към литературата. Снимка: Reuters
fallback

Всеки пети британец се е преструвал, че харесва опера и чете някаква "сериозна" книга през отпуската си само и само за да изглежда по-умен пред приятели и колеги, съобщава "Дейли телеграф", позовавайки се на местно проучване.

Освен това мнозина британци си признават, че им се е случвало да носят очила без диоптър само заради по-доброто впечатление.

Оказва се обаче, че мъжете два пъти по-често от жените се опитват да направят впечатление, като цитират Шекспир и се преструват, че харесват джаз.

Около една пета от анкетираните признават, че са се опитвали минат за по-образовани. Процентът им нараства до 41 в Лондон. В Шотландия пък са най-непретенциозни и само 14 процента демонстрират престорен интелект.

Типични методи, с които хората се правят на по-умни, е да четат "сериозна" книга на плажа или "сериозно" списание в градския транспорт, да представят чужди остроумия за свои и да говорят на висок глас за политика.

Две трети се преструват на по-умни пред приятели, 36 процента - в службата, 32 процента - когато се опитват да направят впечатление на потенциален партньор.Всеки пети е взимал с такава цел на плажа "сериозна" книга, а всеки четвърти е ходил на изложба само заради впечатлението, което ще направи.

20 процента пък са се престрували, че харесват класическа музика и са споменавали опери, които никога не са гледали. Някои повдигат рейтинга си и като се правят, че разбират от вино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 10 години

Като се нафиркат на морето и правят балконинг,тогава изглеждат много ,,умни,,!

8

хм

преди 10 години

английска му работа...да цитират Шекспир в днешно време и то на плаж:))))с очила без диоптър...комедия от смешки:)опс грешки:))))

7

Анонимен

преди 10 години

Гьоте, Гьоте, знам те аз! Малка нощна музика, а :)

fallback