Снимка: Reuters
fallback

13-годишно британче се превърна в истинска загадка за лекарите, след като в продължение на 10 седмици не спира да хълца, съобщава "Дейли телеграф".

Емили Марш от Уолингтън започнала да хълца през януари на път за урок по математика, но оттогава не е спирала, дори и докато спи.

Тя вече е толкова изморена, че са я освободили от училищни занятия следобед, за да може да си почива.

Лекарите са правили на Емили всякакви изследвания, но засега не могат да установят причината и да й помогнат. Емили е изпробвала и всички бабешки лекове, но без полза.

Вестникът припомня и историята на човека, хълцал най-дълго. Това е американецът Чарлз Озбърн, който е вписан в "Книгата на рекордите на "Гинес". Той е хълцал 68 години - от 1922 г. до 1990 г., след това по неизвестни причини изведнъж спрял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Активен борец

преди 11 години

Покажете му на снимка как се хили черният драгалевски мавър Гаргамел и така ще се уплаши, че повече няма даже и да си помисли да хълца до края на живота си!

22

s

преди 11 години

Сигурно вече са му направили томография на мозъка и са установили че няма нищо страшно, т.е. някакво образувание, кръвоизлив или исхемия, значи остава че някъде в мозъка се поддържа огнище на възбуда, което най-вероятно ще премине от лекарства или без тях.

21

румбо

преди 11 години

Има разказ от Съмърсет Моъм за английски колониален чиновник изоставил местната си любовница(тя го проклела като се качвал на кораба),на път за Англия почва да хълца и умира от глад.Та може да има "орама"(магия) детето.

fallback