Така изглежда динозавърът, намерен в тунелите на софийското метро. Снимка: БТА

Интересно ли ви е каква е миризмата на мокро куче?

Е, най вероятно знаете, но сега вече не е необходимо да търсите току-що изкъпано куче, за да си припомните. Просто отворете Google и се възползвайте от удобствата на най-новата супермодерна функционалност на търсачката – Google Нос.

Единственото, което трябва да направите, е да доближите носа си до монитора и да вдъхнете от избрания аромат.

В базата данни на Google има над 15 млн. аромабайта, което значи, че можете да избирате измежду голям набор от миризми – например ванилия, рози, прясно опечен хляб, дори и чесън.

Можете да тествате новата услуга тук:

Е, да, ама не. Честит 1-ви април от Google.

Освен IT гиганта днес много компании се пошегуваха с клиентите и потребителите си по случай международния ден на шегата.

Излезе например информация, че при изграждането на софийското метро е направено епохално откритие – строителни работници се натъкнали на глава на тиранозавър рекс - най-кръвожадното от всички животни, обитавали нашата планета. Това съобщили от Столична община пред БТА.

Фосилът бил отлично запазен. Предстои изследването му от палеонтолози, за да бъде определена точната му възраст. Тиранозавър рекс е живял през креда (третия и последен период от мезозойската ера).

Българският тиранозавър рекс ще бъде изложен в някоя от станциите на софийското метро, уверяват от Столична община. Решението в която точно ще се намира още не е взето.

Екипът на Dnes.bg също подготви за читателите си първоаприлска шега. Информирахме аудиторията си за  скандална, но несъществуваща (предполагаме) договорка между БСП и ГЕРБ за следизборна коалиция.

Още по темата

Начело на въображаемото правителство поставихме Христо Стоичков, а за министър на културата – небезизвестния рапър Гошо от Почивка или както е по-известен сред феновете си GP.

Всъщност малко тъжно е, че немалка част от читателите ни видяха подобен сценарий като напълно възможен. Очевидно хората са свикнали да стават свидетели на всякакви гимнастики в политиката и подобни шегаджийски новини се вземат насериозно.

"E, по-тъпа и лъжлива статия не бях чел скоро!!!", възмущава се един, а друг, очевидно симпатизант на ГЕРБ, допълва: „Кой го измисли това? ГЕРБ няма да влязат с БСП в коалиция! Това са някакви тотално измислици, бе.“ А после мъдро заключава: "БСП си вдигат рейтинга."

А на всички неразбрали, че става дума за шега, един от читателите заявява: "Това е първоаприлска шега, бе! Ох, и вие ще ми гласувате на 12-ти май..."

"Шегата си я бива! Не че не може да се случи в действителност...“, заявява един от читателите ни, а друг пише: „Ха! Щях да припадна, докато го прочета! Честит Първи април!"

"Сигурно сте чули, че наскоро се преместихме в Северна Корея", започва първоаприлската си шега онлайн торент тракерът The Pirate Bay. "Много от вас с право ни обвиниха, че сме в съюз с един диктатор. Затова ние си взехме бележка и решихме да преместим сървърите си в най-яката държава на света:

Съединените американски щати, fuck yeah!"

с огромна доза сарказъм твърдят от сайта, а след това продължават в същия тон, заигравайки се със стереотипите в американското общество: "Паралелно с преместването ни в най-яката държава във Вселената скоро ще премахнем всичките си торенти от Северна Корея, Китай, Иран, Франция и Ислямистан".

Папата яхна магаре, тиранозавър рекс подгони столичани в метрото

Накрая от тракера завършват съобщението си отново с "America, fuck yeah!".

Британският "Гардиън" пък съобщава, че папа Франциск е решил да смени папамобила си с... магаре. 

"Ако магарето е било достатъчно добро, за да влезе на него Исус в Йерусалим, значи е добро и за мен!", цитират те папата.

"The Telegraph" пък съобщават, че учени от Кеймбридж успешно са създали нов вид зайци - с човешки уши. Причината да изберат зайците е, че те се размножават толкова бързо, че най-накрая ще има достатъчно уши за трансплантации.

От Grabo.bg пък предлагат специална промоция - посещения на пернишкия Дисниленд. Софиянци могат да стигнат до новият увеселителен парк с новата линия на метрото Перник - София.

Във ваучера, който предлагат от компанията, са включени местни атракциони като: захарен памук на винкел, неограничено количество боза плюс 2 пакетчета семки, вход и безплатно пернишко мохито в дискотеката.

В увеселителния парк пък са осигурени: Влакче на ужасите с откачащи се релси, къща на духовете със специални фигури от местния футболен и поп-фолк елит и кът за винкелна забава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase