Снимка: архив, Reuters
fallback

Хирурзи ще проведат уникална операция на роден без пенис пациент. Те ще му присадят мъжки полов орган, отгледан върху собствената му ръка, пише в. "Сън", цитиран от БТА.

39-годишният охранител от покрайнините на Манчестър Андрю Уордъл се родил с така наречения ектопичен уретер, който се формира извън тялото. При това състояние Андрю се появил на бял свят с тестиси, но без пенис. Като дете претърпял операция и хирурзите върнали уретера на правилното му място, но си останал без полов член.

Но този недъг Уордъл ще преодолее в наши дни, след като хирурзи от лондонския "Юнивърсити колидж" решиха да го подложат на сложни операции в три фази.

Лекарите ще използват клетки, съдове и нервни окончания от областта на ръката му между китката и лакътя. Кожата ще бъде увита като тръбичка, която след това ще бъде присадена на правилното място. Новият имплант ще бъде задействан с помпа и през него ще може да преминава урината.

"Много съм щастлив, че най-после ще мога да заживея като нормален мъж", заяви Уордъл. Въпреки че през всички тези години бил лишен от мъжественост, Андрю се ползвал с голям успех сред жените.

Той завързал романтични приятелства с около 100 дами, но само на двайсетина признал за недъга си. С първата си приятелка, с която се запознал на 17 години, ходели сериозно цели 4 лета.

Сложната медицинска интервенция, на която ще бъде подложен Уордъл, ще трае 12 часа и ще включва три операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 години

Ние по този начин отглеждаме Тикви!

23

вн

преди 11 години

Това е най-странното нещо, за което съм чувала

22

муспи

преди 11 години

Станишеф, Сашо и Ники Младенов го канят да дойде в България за следоперационно лечение.

fallback