Снимка: архив, Reuters

Българинът Георги Трайков, който живее в Илфорд, Великобритания, може би е най-щастливият мъж в страната, успял да спечели два пъти от лотарията Евромилиони за по-малко от две години, съобщи www.London24.

45-годишният Георги Трайков имал навика да си купува билети за лотарията два пъти седмично, въпреки че е спечелил 1 милион британски лири през 2011 година. Сега той получава чек за 160 873 лири.

Трайков е строителен предприемач, който се изселва от България през 1995 година. Той признава, че за него е било напълно неочаквано да спечели още един път от лотарията от тиража, теглен на 16 ноември 2012 година.

Българинът продължава да живее в тристайния дом, в който е бил и преди да получи първата си печалба от лотарията. "Не се смятам за късметлия. Продължавам да работя както винаги, защото обичам това, което правя. Не мога просто да си седя вкъщи" - казва Трайков. Той добавя, че въпреки втората печалба няма намерение да се премества от Илфорд, където има много приятели.

Трайков, който е член на българския национален отбор по скайдайвинг, споделя: "Скайдайвингът е много по-вълнуващ от спечелването от лотарията", пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase