Снимка: architecturaldigest.com

Брук Шийлдс за първи път показва своята градска къща в Ню Йорк, изпълнена със семейни спомени. Актрисата, която започва професионалната си кариера, когато е едва 11-годишна, живее в старинна къща в Гринуич Вилидж (квартал в западната част на Южен Манхатън, Ню Йорк).

Брук е омъжена от едно десетилетие за сценариста и продуцент Крис Хенчи, с когото имат две дъщери - на пет и на осем години.

„Исках да създам за тях, а и за нас дом с личната ни история, но разгърната на пластове", споделя Шийлдс за своята романтична визия за този дом.

Семейството живее тук от около четири години, а старата тухлена къща, която обитават, е построена в далечната 1910-а година.

„След бърза разходка през къщата видях нашето бъдеще тук. За първи път почувствах мигновена сигурност, което е рядкост за мен, тъй като съм зодия Близнаци", споделя тя за това как се е спряла на къщата.

За създаването на интериора на дома семейството ползва услугите на британския дизайнер Дейвид Флинт Ууд, който им е семеен приятел.

"Не успях да завърша нито една от предишните си къщи," казва актрисата, която е била омъжена и за тенис звездата Андре Агаси в миналото. Точно затова тя решава този път да доведе нещата докрай и да създаде дома, за който винаги е мечтала.

Флинт Ууд убеждава Шийлдс да обзаведат къщата в елегантен английски стил с винтидж елементи, както и с някои модерни акценти. Двамата се спират на мека палитра от цветове и декорират жилището с различни предмети на изкуството, както и със снимки на звездата, дело на топфотографката Ани Лейбовиц

Вижте дома на Брук Шийлдс в  галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase