fallback

Белгийските студенти по педагогика, които един ден ще преподават на белгийските ученици, показват завидна неграмотност, пише британският в. "Гардиън".

Изследване е показало, че много от тези студенти дори не могат да посочат къде на географската карта се намират САЩ.

Почти половината от студентите по педагогика даже не знаели къде се намира Тихият океан.

Когато на студенти по педагогика бил показан портрет на Мао Цзедун, повечето от тях го идентифицирали като Ким Чен Ун. А когато студентите били запитани коя политическа идеология защитава тезата за преразпределянето на благата и за държавното участие в икономиката, само двама от анкетираните посочили социализма.

Изследването, съдържащо изводите за неграмотността на белгийските студенти по педагогика, било направено сред 1000 възпитаници на осем педагогически колежа във Фландрия от експерти от Католическия университет в Лимбург. То включвало тест с 114 въпроса от най-разнородни дисциплини, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 11 години

Че как не можеш да ги различиш,не всички китайци изглеждат еднакво. Аз веднага мога да ги различа по физиономията, освен това Мао е доста плешивичък и с по-продълговата глава.

65

Анонимен

преди 11 години

те пак като намерили картата добре...а Гардиън да не си мислят че тяхните англичани са много начетени.Преди няколко години имаше реклама(не се сещам с какво беше свързана) в метрото на Лондон,където се задаваше въпросът :знаете ли колко англичани знаят числото "Пи"-отговорът беше някъде: около 3%от населението...Noment.

64

гюбрето

преди 11 години

Пишем ви от село Микре...Нашио Гриша Ганчев не знае дека е ШАЩ, а я го вижте колко е добре.Я като знам дека е та кво...нищо

fallback