Общ преглед
Това започна като на шега, но вече е глобално явление. Въпреки студа и минусовите температури много лондончани се присъединиха към световния флашмоб „Без панталони в метрото 2013“ , пише „Дейли мейл“.

Това е 13-а поред годишна акция, в която се включват хора само по долни гащи и пътуват в метрото. Привърженици на флашмоба имаше в дузина други градове из целия свят.

Идеята е хората без панталони да пътуват в метрото и да бъдат колкото се може по-сериозни. Участниците във флашмоба влизат в метрото и се преструват, че не се познават един друг и ходенето по гащи на минусови температури е нещо съвсем нормално.

Първата по рода си такава акция започва през 2002 година, когато група нюйоркчани решават да разведрят обстановката в метрото.

Всяка година към акцията се присъединяват повече и повече хора. Миналата година към акцията се присъединиха над 10 хиляди души в 59 града от 27 страни в света.

Тази година акцията се състоя в градове като Берлин, Стокхолм, Пекин.

В София също имаше ентусиасти – над 30 младежи пътуваха само по гащи по линията на метрото.

Те, естествено, предизвикаха учудването на мнозината пътуващи. Тяхната цел е да се обърне внимание върху последиците от глобалното зтопляне и влиянието върху климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase