Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Когато човек си търси жилище под наем, си няма ни най-малка представа какви изисквания ще има домакинът към наемателя.

Лаура Евелин също не е очаквала да й бъде окачен лист с учудващо странни правила за спазване на реда в къщата, още преди дори да е подписала договора, пише "Дейли мейл".

Момичето било толкова шашнато от инструкциите, че решило да ги сподели в социалните мрежи.

Листът съдържа 31 инструкции и включва правила като: къпането да трае максимално 15 минути, гостите на наемателя да бъдат проучени две седмици преди посещението им в жилището и никога да не се ползва чужд шампоан.

Всякакви лични вещи, оставени на общи места, ще бъдат "хвърлени в боклука". Също така не се позволява храна в спалнята, нито пък тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Да не се злоупотребява с отоплението и електричеството, в противен случай наказанието е парична глоба.

Няколко точки от списъка забраняват заемането на каквито и да е чужди вещи, а други правила обясняват, че наемателите ще бъдат глобявани с 15 британски лири, ако оставят мръсни чинии в мивката.

Домашни любимци не са позволени, забранено е да се слага свинско месо в хладилника и готвенето трябва да е максимално 30 минути.

Публикуваният лист с инструкциите в социалните мрежи получава повече от 4000 коментара за отрицателно време.

Лаура естествено не се е нанесла в жилището, като коментира: „Всичко можех да понеса, но правилото за свинското месо – ето това ме отказа категорично.“

Списъкът с всичките 31 инструкции събужда спомените и на други хора, живели със съквартиранти.

„Веднъж и аз имах такъв съквартирант, при който всички тези правила важаха. Освен това цялата къща беше осеяна с бележки като например: „Без пълни кошчета за боклук!“, разказва един от потребителите на социалната мрежа Reddit.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase