Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Всеки прекалява малко с храната около Коледните и Новогодишните празници, но изглежда, че резултатът от пируването оказва своето не толкова благоприятно влияние върху жените.

Според последно проучване мисълта за качване на кантара след празниците е по-страшна за повечето жени дори от мисълта да бъдат зарязани от гаджето, пише "Дейли мейл".

Повече от една трета казват, че това е най-големият им страх през януари, докато само 12 процента са уплашени от проваляне на връзката.

По-голям страх от кантара имат само към едно-единствено нещо и това е ходенето на зъболекар – 32 процента от анкетираните жени тази мисъл ги ужасява най-много.

Проверяването на банковата сметка след ударен шопинг или пък вземането на шофьорска книжка – всичко това не е толкова страшно в сравнение с теглото, признават британките.

Жените отлагат качването на кантара поне до 8 януари – цели две седмици след Коледа въпреки факта, че 26 процента от жените всъщност не качват чак толкова много по празниците, отколкото си мислят.

Цели 40 процента от жените отказват да се претеглят след Коледа.

Проучването също разкрива, че 18 процента от британките биха скрили от приятелите и семейството си, ако нарушат новогодишното си обещание.

20 процента пък признават, че се гордеят много със себе си, ако удържат на новогодишното си обещание малко по-дълго от техните приятели.

„Не трябва да допускаме натиска на новогодишните обещания да разваля настроението ни през първия месец от Новата година“, казва Лаура Грахам, ръководител на проучването.

„След като жените наистина се страхуват много повече от това да се претеглят след Нова година, отколкото да бъдат зарязани от партньора, това показва огромното напрежение у жените, когато прекрачат прага на Новата година“, допълва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase