В деня на края на света някои ще хапват блажено шоколадова торта. Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Какво ще направите, ако действително свършекът на света настъпи на 21 декември? Този въпрос италианският в. "Кориере дела сера" е задал на своите читатели и отговорите са възможно най-интригуващи.

98-годишен италиански пенсионер твърди,  че в нощта срещу предполагаемия Апокалипсис ще вземе виагра и ще прави див секс. Негова сънародничка се пита пък в колко часа точно ще настъпи Апокалипсисът предвид часовата разлика между Италия и териториите, на които едно време е процъфтявало царството на маите.

Дама, представяща се за Паола, ще отмени часа за зъболекар на дъщеря си, насрочен за 21 декември. Според нея не е уместно последното преживяване на човек на Земята да бъде болезнен сеанс при зъболекаря.

Читателка на италианския вестник, нарекла се Лаура, обещава, че на 21 декември ще се настани удобно на фотьойла, ще похапне калорична шоколадова торта и ще чете произведенията на Луиджи Пирандело.

Сред останалите невероятни планове за деня, в който светът ще свърши, са среща с Брад Пит, пътешествие до Китай, покупката на нова кола, изчитане на Корана, дегустация на 100 вида шоколад, изплащане на всички дългове. 

Някои от по-скептичните читатели на "Кориере дела сера" обаче твърдят, че за Италия краят на света вече е настъпил с новината, че Силвио Берлускони отново би се кандидатирал за  премиер. Тези читатели споделят, че по-голяма катастрофа от това Берлускони пак да е на власт, едва ли може да споходи Италия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase