Снимка: Jalopnik.com
fallback

Шокираща снимка на панда, която лети в бизнес класа в самолет на Китайските авиолинии, е споделена онлайн от хиляди заблудени интернет потребители.

По-голямата част от тях въобще не са осъзнали, че пандата не е истинска, пише английският сайт "Дейли мейл". 

„Когато погледнете тази снимка, виждате мъж, който седи до голяма плюшена панда. Но познайте. Това не е играчка. Това е истинска жива панда и тя ще лети в първа класа.“, пише в уебсайта Geyser of Awesome, който разпространил снимката.

"Китайските авиолинии са горд корпоративен спонсор на резервата за панди в Ченгду и са щастливи да пренесат една млада панда до зоологическата градина в Съединените щати“. Това е част от съобщението-измама на Китайските авиолинии, което циркулира из китайската преса.

„След обширна консултация с екипа на резервата се стигна до заключението, че мечето няма да лети в багажното отделение на самолета, тъй като нуждите му там трудно ще бъдат удовлетворени. Ето защо Китайските линии се съгласиха да предоставят място на пандата Скуий Скуий в бизнес класата заедно с придружителя си“, пише още във фалшивото съобщение.

Повечето сайтове са избрали да публикуват само тази част от прессъобщението и по този начин да заблудят читателите си. Но третата и последна точка на съобщението добавя най-изненадващия си и важен детайл към цялата информация, който поставя под съмнение цялото прессъобщение.

„Скуий Скуий носеше памперс по време на полета, за да избегнем някои проблеми с нуждите и хигиената на мечето. Ние сме щастливи да ви съобщим, че пандата пристигна отпочинала след 14-часов полет и сега се настанява в новия си дом. По време на полета пандата не можа да гледа филми, тъй като не успяхме да намерим достатъчно големи слушалки за нея. От менюто тя си поръча бамбук с гарнитура от бамбук, а за десерт – мус от бамбук“, е последният параграф на прессъобщението.

Повечето коментари под снимката са свързани с това колко сладка е пандата, докато някои забелязват друга странна информация в прессъобщението: китайските линии имат ли бизнес класа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 години

Всъщност седалките на снимката НЕ са седалки за бизнес класа.

11

С.М.

преди 11 години

Журналисти да искат да заблудят читателите си със "шокиращи" статии? НЕВЪЗМОЖНО!!!! Е това не го вярвам!!! Много ясно, че всичко каквото пишат медиите, е 100% истина; и никога ама никога не се пишат смешни измислици и лъжи!! Даммм....

10

Анонимен

преди 11 години

Утре ако "Дейли мейл" публикува статия, че в космоса изпращат слон с американска совалка, но пък никой не забелязал, че слона е по-голям от совалката - и нея ли ще препишете дословно и някой неграмотен журналист ще я преведе с гъгул-а??? :) Добре, че е "Дейлито" да си пълните сайта с безсмислени статии :)

fallback