Снимка: Jalopnik.com

Шокираща снимка на панда, която лети в бизнес класа в самолет на Китайските авиолинии, е споделена онлайн от хиляди заблудени интернет потребители.

По-голямата част от тях въобще не са осъзнали, че пандата не е истинска, пише английският сайт "Дейли мейл". 

„Когато погледнете тази снимка, виждате мъж, който седи до голяма плюшена панда. Но познайте. Това не е играчка. Това е истинска жива панда и тя ще лети в първа класа.“, пише в уебсайта Geyser of Awesome, който разпространил снимката.

"Китайските авиолинии са горд корпоративен спонсор на резервата за панди в Ченгду и са щастливи да пренесат една млада панда до зоологическата градина в Съединените щати“. Това е част от съобщението-измама на Китайските авиолинии, което циркулира из китайската преса.

„След обширна консултация с екипа на резервата се стигна до заключението, че мечето няма да лети в багажното отделение на самолета, тъй като нуждите му там трудно ще бъдат удовлетворени. Ето защо Китайските линии се съгласиха да предоставят място на пандата Скуий Скуий в бизнес класата заедно с придружителя си“, пише още във фалшивото съобщение.

Повечето сайтове са избрали да публикуват само тази част от прессъобщението и по този начин да заблудят читателите си. Но третата и последна точка на съобщението добавя най-изненадващия си и важен детайл към цялата информация, който поставя под съмнение цялото прессъобщение.

„Скуий Скуий носеше памперс по време на полета, за да избегнем някои проблеми с нуждите и хигиената на мечето. Ние сме щастливи да ви съобщим, че пандата пристигна отпочинала след 14-часов полет и сега се настанява в новия си дом. По време на полета пандата не можа да гледа филми, тъй като не успяхме да намерим достатъчно големи слушалки за нея. От менюто тя си поръча бамбук с гарнитура от бамбук, а за десерт – мус от бамбук“, е последният параграф на прессъобщението.

Повечето коментари под снимката са свързани с това колко сладка е пандата, докато някои забелязват друга странна информация в прессъобщението: китайските линии имат ли бизнес класа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase