Снимка: архив, Reuters
fallback

В рехабилитационен център "Корекция и развитие" в град Астрахан, Русия, се появи нов специалист - кучето-терапевт Поема от породата златист ретривър, предаде ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА.

Новият "доктор" вече има пациенти, съобщи пресслужбата на Министерството на социалното развитие и труда в Астраханска област.

Терапията с кучета има положително влияние върху малки пациенти, страдащи от аутизъм, от детска и церебрална парализа,от забавено речево и психоречeво развитие, от синдрома на дефицита на вниманието и хиперактивност и още много други заболявания.

Специалистите отбелязват, че заниманията по канистерапия - лечение с участието на кучета - предвиждат близък тактилен и емоционален контакт на детето с животното и сериозно психологическо и физическо натоварване от страна на четириногото.

Поради тази причина австраханският лабрадор-терапевт е преминал през специална подготовка и тестове.

Поема е завършила курсове в московския кинологичен учебен център "Кучета в помощ на инвалидите". Сега новият терапевт е пълноправен "колега" на квалифицираните сътрудници на детския рехабилитационен център, отбелязва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

John

преди 11 години

Последно Лабрадор или Голдън Ретрийвър? :)Първо казват Лабрадор, после Златен Ретрийвър, после пак Лабрадор и накрая слагат снимка на Голдън? :) За всички хейтъри по-долу с *** си коментари против четириногите - *** в злобата си и хич не ни занимавайте с психаделичното си мнение ;) ок?!

16

зоофил

преди 11 години

Кученцето мери *** температура на малките пациенти.

15

wtf?!?

преди 11 години

Ако няма какво смислено да напишете като коментар, що не си мълчите?

fallback