Снимка: Архив Reuters
fallback

Новозеландски лекари спасиха с уиски 65-годишен мъж, който ослепял от водка, съобщава Ориндж нюз, цитиранa от БТА.

Денис Дюти бил на тържеството по случай 50-годишнината от сватбата на родителите си, когато внезапно напълно ослепял. Причина за слепотата му била водката, която мъжът изпил. Тя реагирала с лекарствата му за диабет.

Близките му веднага го откарали в болницата на базата Таранаки. Лекарите предположили, че е получил формалдехидно отравяне.

Този тип отравяне се получава в резултат на приемането на метанол. Лекуването може да се осъществи с етанол, какъвто съдържат спиртните напитки. В болницата обаче нямало достатъчно етанол, за да излекуват Дюти. Поради тази причина човек от персонала отскочил до местния магазин и купил бутилка уиски. Лекарите, вместо да почерпят пострадалия, вкарали уискито със сонда направо в стомаха му.

Пет дни по-късно, когато се събудил, Дюти виждал “все едно нищо не е било”. “Уискито е било добро. Джони Уокър черен етикет”, допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 11 години

"Варварите по скандинавските страни нямат традиции" - доста глупаво изказване :D един алкохолик не е стандарт за скандинавските страни, а традициите им са си на място, обещавам ти. Не говори глупости в интернет, защото се излагаш.

49

Анани

преди 11 години

Тези лекари са почти толкова изобретателни, колкото нашите монтьори :)

48

Анонимен

преди 11 години

Те това със сигурност е вярно.И аз се спасих от бившата със две блондинки.:D

fallback