Снимка: Reuters

Предполага се, че коледното парти е възможност да си отпочинем от стреса в работата. Но за част от служителите това може да се окаже работа на пълни обороти.

Ново британско проучване показва, че жените прекарват средно по 12 часа, за да си подберат подходящото облекло за вечерта – тоест много повече време, отколкото продължава самото парти.

В проучването във Великобритания участвали около 2000 жени, 17% от които прекарват около два дни в избиране на перфектните дрехи и аксесоари, за да изглеждат зашеметяващо, пише "Дейли мейл".

Една четвърт от участвалите в проучването пък признават, че прекарват около 3 часа в размисли какво да облекат, в разлистване на модни списания и тършуване из интернет за последните тенденции, преди изобщо да са тръгнали на лов по магазините.

11% от жените пък са дотолкова организирани, че започват да планират тоалета си около 6 месеца преди самото коледно парти.

Жените пробват средно около 4 облекла, преди да изберат най-подходящото за партито, а около 10% пробват дори по 8-9 облекла, преди да направят правилния избор.

Жените във Великобритания заделят около 69 паунда за облеклото си. Но има едни 3%, които биха изхарчили и над 200 паунда, за да изглеждат неотразими.

В деня на самото парти 13% от жените прекарват по 5 часа, за да се подготвят за събитието.

„Коледното парти е шанс за нас да се облечем в хубави дрехи и да изглеждаме по възможно най-хубавия начин. Това е удобен момент да впечатлим някой специален за нас човек. Но често се оказва, че подготовката за самото парти е по-вълнуващо от самото събитие“, казва Лорна Туиид, представител на проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase