Снимка: скрийншот Youtube

Група наркотрафиканти от Мексико се заклещи на 4-метровата ограда на границата със САЩ при опит да влезе нелегално в страната, съобщават американските гранични власти.

Те опитали да "прескочат" загражденията чрез специално направена рампа. Идеята им била да преминат по нея със стар Jeep Cherokee, за да могат бързо да навлязат в САЩ след преминаването на границата.

Изчисленията им обаче се оказали грешни, тъй като джипката се заклещила в средата на рампата. От видео се вижда, че ако пътният просвет на колата е бил малко по-висок, преминаването е щяло да бъде успешно.

"Към полунощ забелязахме група наркотрафиканти, които се опитват да влязат нелегално в САЩ. Колата им се беше заклещила върху ръчно поставена рампа. Чухме свистене на гуми и викове, но като се приближихме контрабандистите зарязаха всичко и побягнаха обратно към Мексико", казват граничарите пред FoxNews.

Те добавят, че подобни опити не са рядкост. Преди време имало опит за влизане през същото място чрез система от чували с пясък, които били наредени във формата на мост. И този опит за влизане в стараната обаче бил осуетен.

Видео със заклещения джип можете да видите в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase