Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Китайска възпитателка в детска градина малтретира 4-годишно момиче до безсъзнание. Това показват записите от охранителните камери в детска градина в града Гуандонг, Южен Китай.  Възпитателката си позволила да удря малко момиче до такава степен, че то остава инвалид.

От кадрите на охранителната камера полицаи виждат ясно как възпитателката използва съвсем брутални методи за обучение на децата – тя удря неколкократно почти всички от тях, бута ги, дърпа ги със сила. Когато жената се опитва да накара 4-годишното момиче да седне на детското столче, момичето не се подчинява и се дърпа. Тогава възпитателката си изпуска нервите и бута детето на пода и го рита неколкократно заради неподчинението. В един момент момичето изпада в безсъзнание и остава с мозъчни травми.

Въпреки намесата на двама хирурзи детето говори трудно и едва се движи, съобщават китайски медии, цитирани от немския всекидневник Die Welt.  Възпитателката е арестувана и вече има отправено обвинение срещу нея.

Зверските методи на обучение

Този случай разтърсва Китай, най-вече защото това е поредният подобен случай. От няколко месеца насам в страната се дискутират жестоките методи на възпитание в образователните институции.

В града Жейянг децата от детска градина също са били открито малтретирани – известен случай в страната е как 20-годишната Йан Йанхонг вдига във въздуха малко момче, държейки го само за ушите, и то само за забавление, както самата тя се опитала да се оправдае по-късно пред журналисти. Докато детето крещяло от ужас, младото момиче се забавлявало и се смеело в камерата. А малтретирането имало само един смисъл според 20-годишната жена: да направи смешна снимка и да я прати на приятелката си по интернет.

Родителите на детето и голяма част от интернет потребителите били потресени, когато видели публикуваната снимка в китайската версия на Twitter – Weibo. Намесили се и властите.

При разследването на детската учителка полицията открила повече от 700 шокиращи снимки, някои от които показват дори дечица със залепени с тиксо устни. Други от жестоките снимки показват деца, които са се пъхнали в кофите за боклук, позират със свалени панталони или пък стоят с кофи на главите в ъгъла на стаята.

Възпитателката е разпитана от полицията  и тя отговоря без чувство за вина: „Аз смятам, че снимките са весели и никога не съм си представяла, че хората могат да реагират толкова критично“, съобщава и вестникът China Daily.

70 удара в рамките на 10 минути

В страната, която е известна със строгите си методи на възпитание, хората бавно осъзнават, че насилието над деца е ежедневие. А междувременно все повече семейства, чиито деца са били малтретирани, се оплакват и подават жалби, за да запознаят обществеността с проблема.

По същия начин е заснето и видео от детска градина в провинцията Шанси, което показва как учителката удря малко момиче в предучилищна възраст. Ударите са в лицето и са 70 на брой в рамките на само 10 минути. Причината била, че детето се затруднявало да реши задача по математика.

Заради подобни случаи управлението на Китай се е заело да постави строги мерки върху забраната за насилие върху деца в държавните институции, пише още Die Welt.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 11 години

Ей, платени еврейски драскачи, заляхте всички новини с измишльотини против Китай.Евреите се спукват от яд, че Китай не се разплащат вече с тяхната валута и не могат нищо да им направят, защото Китай са тандем с Русия и евреите плащат на *** драскачи да правят жалки провокации.И да се спукате от яд вече е факт,САЩ са във фалит, тяхната валута няма покритие от години, а Китай е втора по големина икономика в света!

48

Кънчо

преди 11 години

Хората са го казали много отдавна- шляпай малко дупе, за да не се налага после да биеш голям ***.

47

Китайчето

преди 11 години

Това е пълна простотия и не знам как може този сайт да допусне такава лъжа на страниците си с цел сензация. Че в Китай нищо не е като хората е ясно от самосебе си, но пък такъв град Гуандонг -- НЕ СЪЩЕСТВУВА. Има провинция Гуандун и главния град, т.е. столицата на провинцията е Гуанджоу! Така че статията е пълна измислица. А, че децата са дебилни - тук всички го знаят! Такава е цялата популация в иначе "втората" икономика в света!

fallback