Снимка: interiorholic.com

Каменните елементи са основни в екстериора на градината, на камината, на избата, но какво да кажем за интериора? Всъщност все повече хора залагат на това интересно декоративно решение в дизайна на дома си и резултатите са наистина доста впечатляващи.

Ако харесвате рустикалния стил, то каменните елементи в интериора изобщо няма да ви се сторят нещо необичайно, а по-скоро задължително. Но дори и в съвременното жилище малките, декоративни камъни, подредени по стената на дневната, могат да изглеждат доста интересно.

Може да се каже, че в последните няколко години облицовката от естествен камък се превърна в тенденция в сферата на интериорния дизайн.

Камъните като декорация, било то естествени или изкуствени, навлизат все по-широко в оформлението на дома като се съчетават добре с декоративни мазилки и дърво. Те могат да бъдат добро решение за колони около камината или като интересен акцент в част от помещението.

Сурова скална красота в интериора
Камъни се предлагат в различни цветове, размери и форми и могат да се впишат почти във всеки стил интериор и в същото време да го разграничат от конвенционалния дизайн. Те създават една близка до природата атмосфера, която е хем изискана, хем стои много солидно.

На пазара се предлагат и изкуствени каменни облицовки, които копират текстурата на естествените камъни. Те се използват главно за украса на архитектурни елементи - прозорци, цокли, колони.

Не се страхувайте да експериментирате!

В галерията на Tialoto.bg можете да видите различни примери как са използвани декорациите от камък в интериора на дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase