Снимка: Forum Film
fallback

Ако Джеймс Бонд бе реално съществуващ агент, то правителството трудно би могло да си го позволи, отбелязва германският в. "Ханделсблат".

Образованието, снаряжението и екипировката му биха стрували на данъкоплатеца 4 418 626 евро, изчислява изданието. Един добър агент трябва и да изглежда добре. Костюмите на Бонд стоят безукорно, все пак идват от "Савил Роу" - лондонската търговска улица, където се намират най-добрите бутици за мъжко облекло в света. В живота, разбира се, само един костюм не би бил достатъчен, а за 10 първокласни костюма от "Савил Роу" ще трябва да бъдат платени общо 24 820 евро.

Времето е пари особено ако се следи по часовник Омега Сиймастър (Omega Seamaster). Даниел Крейг използва титановия часовник в "Спектър на утехата", очаква се аксесоарът да се появи и в "Скайфол". Цена - 4901 евро.

Джеймс Бонд изглежда винаги безупречно и с удоволствие носи скъпи костюми. Малките детайли обаче са тези, които поглъщат повече пари - чифт копчета за ръкавели "Дюпон" (Dupont) например струва на данъкоплатеца 745 евро.

Леденосините очи на Даниел Крейг почти се превърнаха в запазен знак на неговия Бонд. Все пак в "Скайфол" той често слага тъмни очила - моделът, показан във филма, е на италианската луксозна марка "Персол" и струва 558 евро.

Тежък товар за националния бюджет биха били и многобройните автомобили на Джеймс Бонд. Ако агентът реши да се повози в "Астън Мартин" от 1964 година, данъкоплатецът ще трябва да се "бръкне" за 465 340 евро. Малко по-изгоден би бил някой съвременен модел на марката - Астън Мартин Ди Би Ес струва само 279 205 евро.

Оръжието на Джеймс Бонд - пистолет Валтер Пи Пи Ес, е сравнително евтино спрямо останалата част от екипировката - 683 евро. Мунициите за него обаче са малко по-скъпи - 3102 евро.

Джеймс Бонд трябва и да говори по телефона - разходите за неговия iPhone, който, разбира се, има малко повече функции от обикновения модел, се оценяват на 3102 евро.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Electron

преди 11 години

... и ползва не само Sony Experia. SONY VAIO е навсякъде - нали е продукция на SONY Pictures.Този път липсваха часовници с лазер и пръстени с ултразвук, но пък финала беше повече от банален - Хавиер Бардем умря с нож в гърба /макар и забит страховито от 007-цата/.Мънипени се подмлади - ред е на М ...

19

Ач

преди 11 години

Такива агенти има само на кино ,реалните агенти са облечени семпло дори дрипаво,и често са в ролята на доброволци от фондации или хора от бизнеса.В центара и кафетата маше в нашия град един луд който само мълчеше и обикаляше накрая се пенсионира и заживя нормално бил е ченге-агент!Всички бяхме шокирани....

18

Анонимен

преди 11 години

ако ползва айфон, от компанията също могат да го трейсват къде се местонахождава

fallback