Снимка: Thonet

Последната изработка на дизайнера Анди Мартин - колело, специално създадено за производителя на мебели Thonet, няма свой аналог. 

Колелата и механизмът му са уникални сами по себе си, но не могат да се сравнят с деликатния материал, от който е изработена неговата рамка. За направата на колелото Мартин използва фино нарязани и изсушени пластове фино буково дърво.

Контурите на рамката са изрязани с помощта на специална CNC машина. Дизайнът на самата седалка също е изграден по начин, който гарантира максимално удобство, пише inhabitat.com.

„Нашето предизвикателство беше да сътворим колело, което съчетава едновременно съвременните техники за конструиране заедно с деликатно нарязаната и фино сглобена дървесина от бук“, казва Мартин за дизайнерската изработка.

Невероятно е всъщност колко голяма част от него е изработена от дърво. Дори за седалката е използван бук.

За постигането на този изчистен, минималистичен вид Мартин дори не е снабдил творбата си със спирачки или контра. Само две карбонови колела, които са не само ефектни, но и изключително леки.

Изделието се предлага за 70 хил. долара. Тази цена може да се стори много висока за всеки, който е заинтересован от уникалното колело, особено предвид факта, че с него не може да се кара на дъждовно време.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase