Във Великобритания и в скандинавските страни мъжете все повече ценят у жените качества като интелигентността. Снимка: архив, Reuters
fallback

Мъжете все повече ценят жените за ума им, а не за външността или готварските им умения, установиха британски учени, анкетирали 12 000 души в над 30 държави какви са приоритетите им при избор на партньор, съобщи в. "Дейли телеграф".

Мъжете обаче трябва да се грижат за своя външен вид, защото съвременните жени имат все по-голяма слабост към физическата привлекателност и все по-малко се интересуват от материалното положение на партньора.

Това означава, че традиционните приоритети на двата пола при търсенето на партньор са се променили. Мъжете вече ценят жените не само заради външния вид, а дамите са все по-независими финансово и не се интересуват толкова от портфейла на господина.

"Установихме, че в държави като Великобритания и особено в скандинавските страни мъжете все повече ценят други качества като интелигентността, а не пищната фигура или готварските умения" - каза ръководителят на изследването д-р Марсел Зентнер от университета на Йорк.

По традиция жените търсят заможен човек, който да може да осигури децата им. Живеещите в държави с по-голямо равноправие обаче не показват такъв интерес към парите, а гледат повече външния вид.

Приоритетите при търсене на партньор са свързани пряко с индекса за равнопоставеност между половете. Според него Исландия е държавата с най-малко неравенство между мъжете и жените що се отнася до възможности за образование, работа и политическо влияние, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

прочетох

преди 11 години

е това е статия, в която 2 тези са изказани по 10 различни начина и след 2-рия редн надолу всичко се повтаря

69

Анонимен

преди 11 години

За жалост в България умните мъже и жени са унижавани и тъпкани и съответно самочувствието им е до земята . От друга страна са рядкост и трудно се намират , а и дори да се намерят , то с такова ниско самочувствие никой не предприема първата стъпка и рано или късно и тях ги прилапват онези пръщящи от самочувствие кретеноиди и създават семейства , които не са особено успешни .

68

Анонимен

преди 11 години

"Установихме, че в държави като Великобритания и особено в скандинавските страни мъжете все повече ценят други качества като интелигентността, а не пищната фигура или готварските умения" - каза ръководителят на изследването д-р Марсел Зентнер от университета на Йорк."Така, де. Като е дзвер, поне да е умен дзвер.

fallback