Служителите в хотелите чуват странни искания. Снимка: Reuters

От допълнителна възглавница до нощна шапчица – има много причини, заради които гост на хотел може да позвъни на рецепцията, за да стане престоят му по-приятен.

“Бихте ли ми доставили пор, моля?“ обаче е въпрос, който би учудил дори ветерани в хотелиерския бизнес. Молбата е само част от списъка с най-странните поръчки от румсървиса, представени от вестник “Метро“.

Друга поръчка, граничеща със сцена от комедия, е желанието на млада дама за голямо количество морска сол – за да изтърка изкуствения си тен, след като кожата й не добила желания цвят.

Друг хотелски гост пък помолил на рецепцията да бъде преместен в стая с изглед към океана. Нищо необичайно на пръв поглед, но хотелът, в който бил отседнал, се намира в Бирмингам. Персоналът се видял принуден да обясни, че най-близкият морски бряг се намира на 172 километра.

Това обаче далеч не изчерпва списъка с всички странни поръчки. Клиент пожелал допълнително легло за куклата си, друг поискал да получи голяма стая на приземния етаж, за да може да паркира мотора си там.

Класацията обаче е оглавена от гост, който поискал в стаята му да бъде изпратен дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase