Китайският символ за "победа" е предпочитан за любителите на татуировки. Снимка: Reuters

Татуировките с азиатски йероглифи отдавна са мода и милиони младежи, застаряващи хипита и псевдоинтелектуалци се опитват да изразят себе си с няколко екзотични символа, изписани с мастило по кожата им. 

Мнозина от ентусиастите с вкус към Ориента обаче не си правят труда да проверят какво точно ще си татуират на глезена или в основата на гърба, което понякога води до нелепи резултати, пише "Дейли мейл".

Блогът на Тиен Тан се занимава именно с регистрирането на грешките при използването на китайските йероглифи в западната култура и превежда азиатските татуировки за читателите си.

В най-добрия случай символите са безсмислици, които са написани така, че да изглеждат като истинска дума, или просто са лош превод на западно име на китайски.  Понякога обаче се срещат и такива, които предизвикват недоумение.
Така например „Не се страхувай от никого“ някак си се е превърнало в „Гробаря“.

Жена, която явно много обича природата, е искала да си татуира тривиалната дума „дърво“. Вместо това обаче като краен резултат била „брандирана“ с доста по-неподходящия синоним на лека жена.

Подобен е случаят и с друга млада дама, която пък искала на кожата й с мастило да изпишат „Кучка“. Татуистът обаче си позволил волности с езика и всъщност написал „Евтина уличница“. Жена искала китайския символ за „смелост“, но й написали „голяма грешка“.

Фен на татуировките с философски наклонности пък искал да има фразата „Да се бориш означава да страдаш“. В крайна сметка обаче получил доста по-елементарното послание, което носи думата: „Изтощен/Беден“.

В много от случаите калиграфията е толкова слаба, че на Тиен Тан  му е трудно да разбере какво всъщност е искал човекът, който си е пожелал татуировката.

Сред по-цветистите примери са също надписите „Златно прасе“ и „Бременна съм“.

В тази класация обаче печели човекът, който си поискал татуировката с думата „Вярност“, но в крайна сметка му написали „нудълс“. 

Трябва да признаем, че модата с китайските йероглифи по кожата е доста актуална и у нас, особено сред футболисти и моделки. Остава само да разберем дали някой от тях не си е татуирал за вечни времена на рамото "патица по пекински" или "пиле в сладко-кисел сос". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase