Снимка: архив, Reuters

Със знаменитости като Виктория Бекъм и Черил Коул, които дават пример, британките носят най-високи токчета в Европа, като се качват на обувки, издигащи се средно на 8,4 см, съобщи в. "Дейли телеграф".

Испанките им отстъпват със съвсем малко. Средната височина на токчетата им е 8,1 см. Французойките и германките са много по-практични. Средната височина на токчетата им е съответно 6,1 и 6,9 см. Това вероятно се дължи на факта, че британките и испанките са по-ниски.

Суетата обаче си има цена. 50 процента от анкетираните жени са признали, че са готови заради високите токчета да изтърпят болка, сравнима с тази от болен зъб или ухо.

"Изследвания са доказали, че високите жени се приемат като по-уверени, авторитетни, богати, способни, успешни и независими, дори за по-интелигентни от ниските. Възприемането е изключително важно и затова реакцията на другите затвърждава избора ни, обясни психологът Ема Кени.

"Британките са амбициозни и ако мислят, че едни 15-сантиметрови токчета ще увеличат перспективите им за кариера, независимо дали са прави или не, те са готови да ги използват", допълни тя.

За анкетата на фирмата за продукти за крака Compeed са анкетирани 3792 жени, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase