Ретросамолетът се размина на косъм от тълпата от 600 зрители. Снимка: Facebook
fallback

Пилот на едноместен самолет, произведен през 20-те години на миналия век, се разби по време на авиошоу в Англия. 

Близо 600 зрители се разминаха със смъртта, след като загиналия Тревор Рош изгуби контрол над машината метри след полета.

Те станаха свидетели на катастрофата на самолета "Ди Ейч 53 (DH53)" на поле, близо до мястото, откъдето наблюдаваха шоуто на аеродрума "Олд Уордън" в Бигълсуейд, съобщи "Дейли Мейл".

Селището на смъртоносния инцидент се намира на 75 км северно от Лондон.

Заради злополуката бе отменено шоуто на аеродрума, който стопанисва колекция от стари модели самолети, известна под името "Шатълуърт".

Полицейският отдел за разследване на самолетни катастрофи съобщи, че ще бъде направено разследване, за да бъдат установени причините за сакатлъка с ретроплана, който производство на компанията "Де Хавиланд еъркрафт (De Havilland Aircraft Со.)", и смъртта на пилота.

Разибилият се самолет е колекционерска рядкост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Red baron

преди 11 години

Ами от ПСВ е, кой казва, че е от ВСВ? Просто е велик авиатор-ас, а не като корнуолските апаши! И Вермахта има свалени 3 пъти повече самолети от Кралските ВВС...

30

Усмивка

преди 11 години

Червеният барон нещо май се е напушил..или просто е некъв второкласник който не знае че Баронът е ас от ПЪРВАТА световна война! :))

29

Червения барон

преди 11 години

Така падаха и по време на Втората война. Само като видеха немски самолет и падаха като круши. Кога ще се разсекретят данните, за да видим колко ингелези са измрели от страх във въздуха, преди още да ги вземем на мушка с картечниците!

fallback