Останки от мамут. Снимка: архив, Reuters
fallback

Сръбски археолози откриха поле с мамути във въглищната мина край Костолац с останките на поне пет животни, живели преди десетки хиляди години.

Откритието, което беше направено миналата седмица, е първото по рода си в района. То може да осигури важна информация за ледената епоха на Балканите.

Останките са намерени при копане на въглища на около 20 м под земята. Полето с мамути обхваща около 20 акра пясъчлив терен.

През 2009 г. на същото място беше намерен добре запазен скелет от по-стар южен мамут, пише БТА. Той беше наречен Вика и е на 1 милион години. Намерените сега кости са от вълнист мамут, който е изчезнал преди 10 000 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

do 61

преди 11 години

прав е 60. в училище ни учат на какви ли не глупости и вие ги приемате за чиста монета.ако вие сте произли от ***, аз не съм.21 век сме все пак - науката постоянно доказва, че всичко е много сложно устроено и е невъзможно вселената да се е самосъздала, т.е. зад всичко стои един свръх могъщ разум!

54

Антички мамути

преди 11 години

Това са останки от кошара, в която античките македоноиди са отглеждали едър рогат, т.е. бивнат ***. За това говори и най-старата книга на света, македонската библия, която е на около 6 милиарда години, т.е. около с 2 млрд. по-стара от самата земя, което доказва и божествения произход на античките. Ако се поразровят по-дълбоко, ще открият и останки от тиранозаурус македоникос, който е бил най-старият и най-големият.

53

Анонимен

преди 11 години

След дълбок размисъл, и аз мислим да кажем, дека тия мамутняци са си баш македонски.

fallback