Никога не е късно за развод. Снимка: Reuters

След 115 години заедно, две гигантски костенурки в австрийска зоологическа градина не искат да живеят повече в едно заграждение и тръгнаха всяка по свой път, съобщава в. "Мейл он сънди".

Раздялата, която доста изненада гледачите на костенурките, сложи край на най-дългия известен "брак" между животни, съобщава БТА.

"Струва ни се, че те повече не могат дори да се гледат", каза директорката на зоологическата градина Хелга Хап.
Биби и Полди живяха щастливо в зоологическата градина в Клагенфурт 36 години. Те пристигнаха там вече като семейство от зоологическата градина на Базел в Швейцария.

И двамата са на по 115 г. Те са израснали заедно и след време са станали двойка. По неизвестна причина двете костенурки не само спрели да се обичат, но и вече не можели да се понасят.

Изглежда инициатор на раздялата била женската Биби, която започнала да напада Полди и дори е отхапала част от черупката му.

Ветеринарите са наблюдавали продължително време странното й поведение, докато накрая не са преместили Полди в друго заграждение.

Зоологическата градина дори е потърсила експерти за "брачна консултация" с надеждата те да успеят да сдобрят костенурките. Резултат от терапията обаче нямало.

В животинския свят е много рядко партньори, живели дълго заедно, да се разделят, заяви Хелга Хап.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase