Стриптизьорка по време на изпълнение в шоу, част от програмата на панаира. Снимка: Ройтерс
fallback

Някога проспериращата секс-индустрия стана поредната жертва на кризата в Гърция, съобщава Ройтерс.

Гърците харчат все по-малко пари за еротични играчки, порнография и възбуждащо бельо. В деня на откриването на най-големия секс-панаир в страната - "Атинска еротична мечта", изложението е било посетено от едва 50 души.

Ежегодният панаир стана хит при откриването си през 2008 г., когато привлече огромни тълпи от хора, припомня агенцията. Интересът към събитието обаче избледня на фона на стремежа за ограничаване на харчовете вследствие на орязването на заплати и увеличаването на данъци.

Наполовина, до едва десетина, спрямо 2008 г. е намалял броят на фирмите, изложили продукти на панаира, съобщи организаторът на "Атинска еротична мечта" Георгиос Хризоспатис. Имахме по 20-30 хиляди посетители, но тази година не знам, трябва да видим, казва той.

Едва една четвърт от секс шоповете в гръцката столица, които някога бяха около 300-400, са оцелели при кризата, а изложителите на тазгодишния панаир споделят, че положението на бизнеса не е никак добро.

"Изкарваме по едва 20 евро на ден, ако има и толкова", казва търговка. "Някои клиенти дори нямат желание за секс, други не могат да си позволят нашите продукти в кризата", споделя тя.

В гръцката порно индустрия някога бяха заети около хиляда души, в т.ч. актьори, фотографи и оператори. Горещите филми от 80-те години се продаваха най-вече във Великобритания и осигуряваха добри приходи.

Удар върху тази индустрия обаче нанесе безплатната порнография в интернет и филмите от източноевропейските страни, посочва Ройтерс. На панаира в Атина през тази година има само една компания за секс филми, която представя единствения си продукт - "Прелъстяване в Санторини".

Цената на вибраторите, някога продавани за по 50 евро, сега е паднала до 20 евро, а еротичното бельо е станало жертва на по-евтините продукти, произвеждани в Турция или Китай, споделят гръцки търговци.

Някои от производителите залагат на родолюбието на гърците, като изтъкват гръцкия произход на стоките и така изпращат на клиентите посланието да не позволяват парите, които плащат, да отиват в чужбина, посочва още агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Ха ха хааааа

преди 11 години

Станишев си е купувал вибратор там и гърците не са успяли да го видят

73

Анонимен

преди 11 години

Гръцката секс индустрия коя я бръсне за слива? Елате в Благоевградско да видите как гърци плащат за секс с български и то евтино - някакви си 40-50 лева. Това са нищо пари за тях. И момичето доволно и сутеньора. Момичето за ден-два заработва 200-300 лв.

72

Анонимен

преди 11 години

Ройтерс.бг :) Нещо оригинално и свое няма ли да напишете, като изключим малоумието "Съботен бис"??? :)))

fallback