Подобно камъче беше глътнато от 52-годишния мъж. Снимка: архив, Reuters
fallback

Крадец, който преди 9 дни глътнал диамант за 20 хиляди долара, най-после го изхвърли под полицейски надзор, съобщи Си Би Си нюз.

Ценният камък видял бял свят, след като властите държаха заподозрения в специална килия без тоалетна и внимателно проверяваха съдържанието на нощното гърне, което му беше предоставено.

Дълго време Ричард Макензи Матюс задържаше скъпоценния камък в стомашния си тракт. 52-годишният канадец беше обвинен в това, че откраднал и глътнал истински 1,7-каратов диамант в бижутерия, като го заменил с евтино копие в магазина "Precision Jewellers" в град Уиндзор, провинция Онтарио.

Полицаите открили с рентген, че задържаният е погълнал и два фалшиви диаманта от цирконий. Но истинският не могъл да бъде заснет на плаката, тъй като той е свръхпрозрачен и остава невидим за тези лъчи.

През последните дни блюстителите на реда започнаха да дават на г-н Матюс храни с разхлабващо действие. Той започна да сътрудничи на полицаите и най-накрая им предостави чрез перисталтиката си уличаващото го в кражба доказателство, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Е - Ник

преди 11 години

Изключително гнусна и безсмислена статия!

9

Анонимен

преди 11 години

Ричард Макензи: kak mu podhojda samo imeto na nowinata. Makenzi

8

ined

преди 11 години

Как става тоя номер - *** циркон - дрискаш диамант?

fallback