Със "спрей за напиване" човек може да се почувства зашеметен само за секунди. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Френски дизайнер и професор от Харвардския университет представиха в Париж "спрей за напиване", с който човек може да се почувства зашеметен само за секунди.

Вредата обаче е ограничена, защото също толкова бързо се изтрезнява, съобщава "Дейли мейл".

Спреят "Уха-а, Квантови усещания" разпръсква в устата миниатюрна доза алкохол - само 0,075 мл. Благодарение на аерозолния ефект въздействието е мигновено. Тъй като това е нищожна част от една истинска чаша алкохол (60 мл до 100 мл), създателите на спрея Филип Старк и проф. Дейвид Едуардс твърдят, че за да навлезе еквивалентно количество алкохол в кръвта, ще са необходими хиляда спрея.

Предимството на творението им, е че дава възможност да се насладим на усещането от алкохола без нито една от вредните му последици върху тялото.

"Въпросът е как да изпитваме удоволствие без вреда. "Уха-а" е алтернатива, която дава представа за опиянение без свързаната с него вреда" - каза Старк.

Продуктът излиза в продажба из Европа с цена 20 евро. Всяка капсула съдържа 21 "шота".

Преди "Уха-а" Дейвид Едуардс, който е професор в Харвардския университет, разработи ("Полъх").

Този аерозол с размер на пура беше пуснат през 2008 г. Той предлага усещане за вкуса на шоколад, кафе и чай. Продуктът беше със скромен успех, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 11 години

Безсмислено занимание. Кефа на пиенето е в процеса, а не да си пръскаш някакви ла.на.*** франсета, а виното им е толкова хубаво.

43

Нина

преди 11 години

Ох леле, колко е сладък тоя пич от снимката! ;) :))

42

Анонимен

преди 11 години

За България - двулитрови флакони.

fallback