Косачката, която сама върши всичко. Снимка: Husqvarna

Испанският клон на фирмата "Хускварна" пусна обява, с която предлага 2000 евро месечна заплата за поста "надзирател на автоматична косачка", съобщи в. "Дейли мейл". Въпреки че страната е в доста тежко икономическо състояние, все още могат да се намерят "райски служби" в Испания, пише изданието.

Единственото, което трябва да прави щастливецът, е да хвърля едно око на умната машина, която сама коси ливада в мадридски парк.

Според изискванията на обявата кандидатът трябва да е на възраст между 25 и 35 години. Той ще има право да сърфира в интернет и да ползва социалните мрежи, докато се пече под галещите лъчи на мадридското слънце.

Тези дни "Хускварна" прави промоция на новата си косачка-робот 230ACX, която бегло напомня с външния си вид на прахосмукачка и чиято цена е 3600 британски лири.

Според фирмата машината не се нуждае от човешка помощ и притежателят й може да брои облаците в небето, докато тя си върши работата.

В този контекст щял да бъде назначен и "надзирателят на косачката". Неговото единствено задължение ще бъде да споделя преживяното в Twitter и Facebook. Компанията вече била получила молби за назначение на този пост от 400 кандидати.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase