Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Милиони шофьори по света страдат от недоспиване до такава степен, че представляват същата заплаха за сигурността по пътищата, каквато са пияните шофьори, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Недостигът на сън се отразява толкова зле на един от всеки трима водачи, колкото и количество алкохол в кръвта над допустимото.

Това ги излага на риск от здравословни проблеми и инциденти, с които застрашават не само себе си, но и останалите участници в движението по пътищата.

Жените са потенциално по-опасни от мъжете, тъй като 35 на сто от тях страдат от недоспиване срещу 31% от представителите на силния пол.

Данните от проучването показват още, че само 6,25% от анкетираните си набавят препоръчителното количество от 7-8 часа сън през нощта.

Една трета от анкетираните признават, че не са доволни от качеството на съня си.

Недоспиването е свързано с проблеми с теглото, астма, депресия, високо кръвно налягане, мигрена, ниска самооценка на работата и повишен брой отпуски по болест, припомнят здравни експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

гост

преди 12 години

Недоспиването се дължи и на тъпата смяна на времето, измислена точно от англичаните!Ще доживеем ли някой с малко повече мозък да я отмени? В последните 4 дни спят не само водачите , а и пешеходците и особено децата..

15

$

преди 12 години

За недоспалите водачки не знам, но недое*аните са истинско бедствие. Защото виждат във всеки срещнат пътен знак, изправен член.

14

Анонимен

преди 12 години

Е тва на снимката ако е бича, искам яко да ме шиба.

fallback