Джейми Уейлет. Снимка: архив, Reuters

22-годишният британски актьор Джейми Уейлет, снимал се в ролята на Винсънт Краб в киносагата за Хари Потър, беше осъден на две години затвор за участието си в масовите безредици в Лондон през лятото на миналата година, съобщи Асошиейтед прес.

Пред съда Уейлет призна, че е участвал в погромите и мародерството и дори е носил по улицата запалителна бомба. Актьорът обаче отрече да е причастен към насилието. По думите му той бил помолен да занесе бомбата от хора, на които не можел да откаже, тъй като в миналото имал неприятности с тях.

В крайна сметка съдът призна Уейлет за виновен за нарушаване на обществения ред с употреба на насилие, но сне обвинението в намерения да унищожи или повреди чуждо имущество, предаде РИА Новости.

Полицията се заинтересува от младия актьор още при прегледа на записите от камерите за външно наблюдение след погромите от миналото лято в Лондон.

За първи път той е хванат от камерите да тича по Чалк фарм роуд, след като група младежи са разбили витрината на супермаркет, каза прокурорът Ребека Хамърстоун. „Секунди след това той взима бутилка шампанско от приятел, който, също се вижда от записа, отнася няколко бутилки“, допълни тя.

След около час и половина младежът отново е хванат от камерите за външно наблюдение, сега вече с качулка на главата, шал, покриващ долната част на лицето и с бензинова бомба в ръце. За полицията не е било трудно да установи самоличността му.

На младия актьор е било повдигнато обвинение и в отглеждане на марихуана. При обиска в дома му са открити 15 стръка коноп. Това не е първият случай, в който актьорът е заловен да отглежда забранени култури. През 2009 г. по същото обвинение  е осъден на 120 часа общественополезен труд.

Друг британски актьор, който в знаменитата киносага се превъплъти в ролята на заклетия враг на младия магьосник Драко Малфой, намери себе си в киното „за възрастни“. 24-годишният Том Фелтън започна снимките на еротичния трилър "Привързаност" ("Attachment") с Шарън Стоун в главната роля.

Филмът разказва за омъжена учителка /Шарън Стоун/, която веднъж изневерява на мъжа си с един от учениците си /Том Фелтън/, след което момчето започва да преследва нея и семейството й и започва връзка с дъщерята й.

NEWSru припомня, че се „отличи“ и изпълнителят на главната роля в киносагата Даниел Радклиф. Актьорът призна, че му се е случвало да играе пиян.

„Имам склонност към пагубни навици. Хората с подобни проблеми ги крият много умело. Не искам да влизам в подробности, но пиех редовно, по-точно всяка нощ“, разказа Радклиф, който дори предложи да посочи епизодите, в които е играл „мъртво пиян“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase