Жените, които шофират с високи токчета, застрашават не само себе си, но и останалите водачи на МПС. Снимка: архив, Reuters

Жените, които шофират с високи токчета, застрашават не само себе си, но и останалите водачи на МПС, тъй като управлението на автомобила с неподходящи обувки увеличава риска от катастрофи, пише в. "Дейли експрес".

Благотворителната организация "Брейк" за безопасно движение по пътищата отправя призив към дамите да не сядат зад волана с обувки тип танк, с платформи или с високи токчета.

"Тревожно е, че толкова много водачи на МПС показват слаба заинтересованост за собствената си безопасност и тази на останалите хора на пътя, като сядат зад волана с неподходящи обувки", казва Джули Таунсенд, заместник-директор на "Брейк".

Коментарите й съвпадат с публикуваните резултати от проучване, направено от сайта Confused.com. Данните от допитването показват, че 40 процента от жените шофират с високи токчета, 39 процента с джапанки, 16 процента с обувки тип пантофки, а 24 процента сядат зад волана боси.

Авторите на проучването са установили още, че десет процента от дамите се гримират, докато шофират, а 15 процента от мъжете се бръснат, пише БТА.

"Не трябва да забравяме, че и най-малката грешка зад волана поради липса на концентрация може да доведе до ненужна трагедия", казва говорител на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase