50 000 лири струва построяването на ултрамодерна тоалетна на остров Ханда, въпреки че той е необитаeм от 150 години. Снимка: архив, Reuters
fallback

Шотландският фонд за опазване на дивата природа е похарчил 50 000 лири за построяването на ултрамодерна тоалетна на остров Ханда, въпреки че той е необитаeм от 150 години, пише в. "Метро".

Съоръжението е изградено от стомана, за да не бъде отвято от силните ветрове, бушуващи по северозападното крайбрежие на Съдърланд в Шотландия.

Обществената тоалетна ще обслужва някои от редките наблюдатели на птици, които посещават острова. Според конструктора на WC-то Фил Нот той заложил на подсилена конструкция, така че тя да издържи на ураганните ветрове, бушуващи по тези места.

Остров Ханда е известен с популацията си от морски птици. Тук през размножителния период всяко лято се събират около 100 хиляди екземпляра, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

анонимен

преди 12 години

Посетителите защо не се облекчават сред приридата?

16

dgd

преди 12 години

От тая новина ми се доака.

15

Дядо Петър

преди 12 години

Е, тия ни биха по всички линии.Нашите далавераджии, "усвояващи" европейски и родни средства, има още много да се учат.Мислете, момчета! Докато още не сте сложили раираните пижами.

fallback