Снимка: Reuters
fallback

Мексиканският магнат Карлос Слим оглави класацията на Bloomberg за най-богат човек в света. Изчислено към петък, неговото богатство е било в размер на 68,5 млрд. долара. Така Слим изпреварва американците Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които заемат съответно второ и трето място.

Класацията е направена на база индекс, който следи богатството на 20-те най-богати личности в света, стартиран в петък, 2 март.

Индексът носи името Bloomberg Billionaires и ще дава всекидневни данни за изменението в размера на състоянието на богаташите.

Изчисленията на Bloomberg показват, че в петък богатството на Карлос Слим се е понижило с 478,4 млн. долара. От началото на годината обаче състоянието на мексиканеца се е увеличило с 11 на сто.

Петъчният ден е заличил 102,1 млн. долара от състоянието на Бил Гейтс и 336,9 млн. от това на Уорън Бъфет. Въпреки спада от последния ден на миналата седмица обаче, богатството на двамата американци е нараснало съответно с 11 и 2,4 на сто от началото на 2011 година.

Така състоянието на Гейтс е достигнало 62,4 млрд. долара, а това на Бъфет – 43,8 млрд. долара.

На четвърто място в класацията е Ингвар Кампрад, под чиито контрол е мебелният гигант IKEA. Със състояние от 42,5 млрд. долара 85-годишният швед е най-богатият европеец според Bloomberg.

Петата позиция е за Бернар Арно, председател на борда на директорите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Неговото богатство е в размер на 42,3 млрд. долара.

Общото богатство на 20-те най-богати личности в света е в размер на 676,8 млрд. долара.

Извън класацията е и създателят на Facebook Марк Зукърбърг. Неговото богатство се оценява на 21 млрд. долара, а състоянието на „най-бедната“ в индекса на Bloomberg – французойката Лилиян Бетенкур, е в размер на 22,4 млрд. долара.

Още любопитни новини в цифри четете в Investor.bg  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

дедо ти вълко

преди 12 години

А КОМИСИЯ КУШЛЕВ ДЕ.

65

БЕЗКРАЙНО

преди 12 години

ТЕ ИМАТ БЕЗКРАЙНО МНОГО ПАРИ,ЗАЩОТО БЕЗКРАЙНО МНОГО ДРУГИ НЯМАТ ХИЧ,ВСЕ ПАК КОЛИЧЕСТВОТО НА ПАРИТЕ НЕ Е БЕЗКРАЙНО

64

до 67

преди 12 години

Пич ако имах малко повече свободно време щях да проследя навсякъде където си поствал да светна желаещите индивиди да пробват тоя сайт просто да не ползват твоя номер и да пишат сайта до .info без другите неща :)))...ей така защото ме дразниш....и не само мене.

fallback