Хърватин спечели джакпот от $2,4 млн. Снимка: архив, Reuters

Хърватин от Дубровник спечели джакпот от 13,4 милиона куни /2,4 милиона долара/, след като 30 години всяка седмица играел с едни и същи числа, съобщиха организаторите на играта компанията „Хърватска лотария“.

Мъжът, който пожелал името му да не се съобщава, улучил на 11 февруари печелившата комбинация - 2, 4, 7, 13, 17, 24, 36 в играта "7 от 39" с фиш за 20 куни /около 3,5 долара/.

В публикувано сега интервю мъжът разказва, че много хора са го убеждавали, че системата му на игра е безсмислена, че според статистиката избира погрешните числа.

Той обаче не се отказал и продължил с неговите си числа, които са свързани с важни дати за него самия и негови роднини.

Късметлията съобщи още, че ще използва част от печалбата за свои роднини, които живеят трудно. Мъжът не уточни колко пари е похарчил през тези 30 години за фишове.

На дубровчанина са му трябвали няколко дни, за да проумее, че наистина е спечелил такава сума.

„През онази вечер тръгнах да гледам изтеглените числа в телетекста. Сториха ми се някак си познати и за момент си помислих, че може би са моите. Взех си фиша и тръгнах поред ... а то, наистина моите числа. Обърках се, реших да събудя жена си и тя да види вярно ли печеля“, разказва щастливецът.

В началото той дори на децата си не казал колко точно е спечелил.

„И сега, когато пием кафе с познати, си говорим и коментираме за щастливия ни съгражданин, спечелил тези пари. Приятелите ми и досега се питат кой ли е той. Аз само казвам: който и да е, да е жив и здрав“, казва мъжът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase