Мечтата на китайския родител. Снимка: Ройтерс
fallback

Любителски видеоклип с 4-годишно китайче, принудено от родителите си да бяга в снега в Ню Йорк само по гащи и обувки, предизвика разгорещени дебати в китайското интернет пространство. Краткият материал (www.tudou.com/programs/view/geBPh4pII3U), предизвика възмущението на интернет потребителите.

Родителите се оправдали с необходимостта да укрепят характера и здравето на детето си.

Видеоклипът показва как китайчето, обляно в сълзи, върви бързо по заснежения тротоар и моли родителите си да го вземат на ръце. Те го окуражават да продължи да бяга и го насърчават да легне в снега.

"Аз съм против това, малките трябва да имат щастливо детство", заяви интернет потребител, критикувайки "ужасните родители".

Бащата, който е директор на предприятие в Нанкин, източен Китай, заминал със семейството си за Ню Йорк миналия месец на почивка около настъпването на лунната Нова година.

"Той беше съгласен да бяга гол по улицата, иначе нямаше да мога да го съблека. Не беше много доволен, когато усети студа", заяви Хъ и обясни, че учи сина си на кунг фу, да танцува, кара велосипед и алпинизъм, за да развие в него "мъжки характер".

"През зимата му давам сладолед, за да свикне стомахът му със студа. Той рядко боледува", допълва Хъ.

Детето, родено преждевременно и в лошо здраве, е подложено от ранна възраст на много строг режим, който трябва да го кали и предотврати евентуални усложнения, обяснява лична асистентка на бащата.

"Детето се съгласи и преди да започне да тренира съблечено в студа, то загрява с половин час бавно тичане", разказва тя.

Още от съвсем малко, 4-годишното момче тренира различни видове спорт. От 1 годинка започнало да плува във вода, която била само 21 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

кетаец

преди 12 години

не виждам, защо трябва да съм във възторг от поредната китайщина. техните щуротии са всеизвестни.

20

dim

преди 12 години

eto vi klipa vbox7/play:26ee9bb3d0

19

Анонимен

преди 12 години

Директор на предприятие в Китай е висш държавен служител и като такъв взима заплата според статистика Китай-92 минимални заплати,там все о=е се изучава марксистко ленинска философия,с такива изпити кандидатсваш в висш институт и минималната заплата е около 100 долара-за справка 20 000 долара минимална годишна заплата и 40 000 средна годишна заплата в САЩ-къде ли е по социална системата в загниващият капитализъм в САЩ или в действащият социализъм в КИТАЙ....

fallback