Снимка: архив, Reuters
fallback

Жените не могат да паркират коли - тази максима се оказва невярна и плод на предразсъдъци, твърдят британски специалисти, наблюдавали навиците на мъжете и на жените при паркиране на техните возила, пише в. "Дейли телеграф".

Наблюдението, извършено тайно, е показало, че жените са по-добри от мъжете в маневрите.

На дамите може и да им отнема повече време, за да паркират колата си, но когато го направят, автомобилите им се оказват точно в средата на мястото за паркиране.

Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране и са по-склонни да спазват правилата, посочени им от инструкторите за паркиране.

Проучването е било извършено от британската компания за поддържане на паркинги Ен Си Пи. Тя е наблюдавала в продължение на месец 2500 водачи, паркиращи на 700 паркинга из Великобритания.

Наблюдението показало, че мъжете често пъти карали прекалено бързо из паркингите и пропускали да забележат свободните места. Когато най-после паркирали колите си на свободно място, мъжете много рядко правели допълнителни маневри, за да разположат колата в центъра му.

В края на изследването на жените и мъжете е била дадена глобална оценка за паркиране. Жените получават оценка 13,4 от 20 възможни, а мъжете 12,3 от 20 възможни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Иво

преди 12 години

Нищо лично дами, но за мен жена в колата е като *** с граната...Цунки

90

до Гергана

преди 12 години

ХАахахаха стига си се излагала.... Човек с магистратури едва ли би допуснал такава смешна грешка!-жалко за теб! Колкото до бизнеса..... може би той не е свързан с "***"муване, иначе щеше да знаеш как се пише тази дума! ***, ***, че няма накъде повече!

89

признавам си честно

преди 12 години

"Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране " - е те там е ключа от загадката: и аз като паркирам си търся такова място, че да е най-широко и най-лесно за паркиране; ако може и да са 3 свободни места, съм най-щастлива! И по възможност да няма коли, които да ме чакат. Тогава си паркирам перфектно. Ама само тогава ;))))

fallback