Снимка: Reuters

Китайците посрещнаха Празника на пролетта – традиционната Нова година според лунния календар, и настъпването на Годината на Дракона, който е петият знак в китайския зодиак. В съответствие с китайския хороскоп тази година обещава да е наситена с различни събития.

Китайците обичат и много уважават Дракона. За тях това грозно същество олицетворява природните сили и държавната мощ. Образът на дракона е много разпространен - среща се по дрехи, стени на домове, в търговски реклами. Драконът е енергия "ян" в чист вид, ясно изразено мъжко, светло начало. Затова в храмовете в Пекин муцуните на бронзовите дракони са излъскани до блясък, посочва ИТАР-ТАСС.

Какво готви на хората, родени под различните символи на 12-годишния цикъл, Годината на Дракона?

Появилите се на бял свят в година на Плъха ги чакат успехи и доходи, макар че ще трябва да бъдат внимателни при избора на приятели и да избягват съмнителните контакти. Постарайте се да поправите провалени в миналото взаимоотношения и да спечелите нови верни приятели.

Биковете трябва да внимават с финансите си. Китайските гадатели ги съветват да сверяват бюджета си и да изразходват пари за неща, които действително си струват.

В Годината на Дракона Тигрите също трябва да са внимателни, защото знаците на дракона и тигъра са силни символи и не е изключено да има съперничество между тях. Така че въоръжете се с търпение и се насочете към поставената цел. Както казват китайците, ако има желание, работата ще бъде свършена. Не забравяйте за отдиха - по време на отпуска непременно идете на увлекателно пътешествие.

В Годината на Дракона Зайците трябва да отделят повече време на семейството. Близките несъмнено ще ви поддържат във всички начинания и благодарение на подкрепата им ще постигнете значителни успехи в кариерата си.

Китайските астролози предричат успехи на всички Дракони в "персоналната" им година. Очакват ги успехи в кариерата и материални облаги. Успехът е гарантиран и в личния им живот. Все пак бъдете внимателни - не губете разсъдък и обмисляйте решенията си.

В Годината на Дракона Змиите ги чакат успехи в кариерата. Възможно е да смените местоработата си и на новото място ще са ви нужни всички натрупани от вас знания и опит. Ако смятате да получите допълнителна квалификация, не жалете средства за това. Тя ще ви помогне да постигнете значими резултати.

За Конете, особено ако сте творческа натура, Годината на Дракона ще е особено успешна. Заемете се с нови творчески проекти, претворете в живота плановете си и не се страхувайте от нови идеи, които на пръв поглед може да изглеждат неосъществими.

За Овните Годината на Дракона обещава да е наситена със събития на работното място. От вас ще се иска търпение и желание да се преодолеят различни трудности. Сложните въпроси ще е най-добре да се решават чрез обсъждане с единомишленици и приятели.

В Годината на Дракона китайските гадатели съветват родените в година на Маймуната да отделят време на семейството си. Възможен е напредък в кариерата, но не забравяйте, че по пътя към успеха може да се появят конкуренти. Бъдете внимателни и не правете необмислени стъпки.

Петлите през 2012 г. трябва да внимават за здравето си. Обърнете внимание на духовното развитие. Четете повече, намерете си ново хоби.

Китайските гадатели съветват Кучетата да се концентрират на работното си място. Трябва да укрепите позициите си, да помислите за продължаване на образованието и за кариерата си в бъдеще.

За Свинете 2012 г. ще е спокойна. Китайските астролози ги съветват да следят здравословното си състояние и да пътуват по-често.

В заключение нека припомним, че под знака на Дракона са хората, родени през 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 и 2012 г.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase