Снимка: Reuters
fallback

Гигантски соленоводен крокодил на име Елвис нападна пазач в австралийски зоопарк, за да задигне моторната му косачка, предаде Асошиейтед прес.

Един от тримата служители в парка за рептили, намиращ се източно от Сидни, Тим Фокнър, косял тревата в заграждението на чудовището. Преди да се захване с косенето, Фокнър забелязал пазача Били Колет да се навърта около крокодила.

Животното внезапно изпълзяло от блатото си и се нахвърлило върху пазача. Човекът се защитил с моторната косачка на Фокнър. 5-метровият половинтонен Елвис веднага я прилапал в пастта си и бързо я отнесъл под водата.

Нищо не можело да раздели крокодила с новата му придобивка и той зорко я пазел цяла сутрин. За да си вземе отново инвентара, Фокнър помолил Колет да разсее земноводното и да го примами в другия край на ограждението, с помощта на голямо парче месо от кенгуру. Елвис се подлъгал, а Фокнър успял да си прибере косачката.

Елвис е известен в Австралия с нестандартното си поведение.

Той беше заловен в северния австралийски град Дарвин, където нападаше рибарски корабчета. След това животното беше преместено във ферма за крокодили, където се прочу с това, че изяде и двете си приятелки крокодилки. През 2008 година беше изолиран в парка за рептили край Сидни, където и до днес разполага със собствена територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 12 години

А, тоя Елвис така прилича на посестримата си - миската Антоанетка от ПерникО! :))))

25

новина!

преди 12 години

а аз пръднах

24

мбуахаха

преди 12 години

Тоя крокодил е и по-умен, по-красив и по-миролюбив от жена ми и с удоволствие бих го разменил с нея. Дори ще пиша до парка за рептили до Сидни за размяната. И двете страни ще спечелим - аз едно по-добро животно вкъщи, а парка ще спечели още по-голям дзвер:))Айде наздраве!

fallback