Снимка: архив, Reuters

Дамите, които са решили след Нова година да свалят няколко килограма, трябва да имат предвид, че с вталяването си със сигурност ще изгубят и няколко приятелки, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на най-ново проучване.

Отслабналите жени будели такава завист сред най-близките си дружки, че в крайна сметка новият им силует се отразявал пагубно върху отношенията им с тях.

Изследването било проведено сред 10 000 жени, които преминали през курс на отслабване благодарение на препарат, който потиска апетита.

Според направеното допитване една трета от интервюираните дами си признали, че кръвно завиждат на приятелки, които са успели да отслабнат. 17% от запитаните доверили, че силно биха искали другите жени около тях да са по-дебели от тях самите.

20% от участничките в анкетата заявили, че се чувстват много по-щастливи, когато са по-вталени от най-близките си приятелки.

Колкото и да твърдят дамите, че желаят само доброто на най-верните си дружки, оказва се че нещата не стоят точно така, пише вестникът.

Понякога завистта взима превес и жените умишлено насърчават приятелките си да изглеждат по-зле в сравнение с тях.

Една десета от запитаните си признали, че са излъгали своя позната, че изглежда отслабнала, а всъщност не е. Като тайната им мисъл била да не ги насърчат да минат на диета. 93 от запитаните заявили, че едва ли биха имали повече приятелки, ако те са по-слаби от тях.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase